Met het fotograferen van kleding is het van het grootste belang dat je de kleding vastlegt tot in detail, juist de kleine dingen geven de kleding een goed beeld. Maar ook de juiste beleving kan je bezoekers over de streep trekken, sportieve kleding moet sportief worden vastgelegd. Dit geldt ook voor de andere soorten kleding die er zijn, kleding is voor de meeste mensen emotie en gevoel, geef het goede gevoel mee met de foto’s en je zal een goede naam in de markt krijgen. Bij Studiovhf weten ze precies hoe ze kleding fotografie moeten uitvoeren.

Voor zowel webshop als social media

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende kanalen waar je kleding op kunt promoten, social media is perfect wanneer je de goede foto’s hebt. Kleuren zijn essentieel bij kleding fotografie, zeker wanneer je kleding met meerdere kleuren moet fotograferen. Verkeerde kleuren geven de klant een verkeerd beeld, bestelt de klant een kledingstuk dan verzend je eigenlijk iets anders dan je hebt vastgelegd. Gevolg is dat je regelmatig kleding kleding retour krijgt van klanten, simpelweg omdat de kleur niet correct is. 

kleding fotografie

Fotograferen zonder persoon

Bij kleding fotografie kan er gebruikt worden gemaakt van de zogenaamde onzichtbare man, kleding wordt door een paspop gedragen waardoor je de perfecte pasvorm krijgt. Later wordt met behulp van een bewerkingsprogramma, de paspop verwijderd waardoor je perfect foto’s van de kleding krijgt zonder de paspop op de foto. De missie van je webshop moet je vertalen naar foto’s, ook de achtergrond is belangrijk voor professionele foto’s. In de studio van studiovhf.com zijn er verschillende mogelijkheden om de perfecte achtergrond te creëren. Hierdoor wordt er meer aandacht gegeven aan de kleding, met de goede belichting krijgt je kleding een nog betere uitstraling tot in de kleinste details. Dit geldt voor zowel de voor als de achterkant van een kledingstuk.