Wanneer je de juiste steun hebt, dan kan je alles aan. Of je dit nu ziet in vrienden of juist in bijvoorbeeld jouw schoenen. Het is allebei erg belangrijk. Want jij wilt de wereld ook aan kunnen. Dat wilt iedereen, en dat verdiendt ook iedereen. En daar gaan we het even over hebben. Niet over die goede vrienden die jij in je leven moet hebben, en dat hoeven er trouwens niet veel te zijn. Maar over die goede en stevige schoenen waar jij de wereld mee aan kan.

 

Goede stappers voor al die kilometers die jij maakt

In je leven maak je soms nog wel eens wat kilometers. Dan is het wel fijn wanneer je goede schoenen hebt. En soms heb je inlegzooltjes nodig voor net dat beetje extra steun. En dat is niet erg. Zolang je het maar wel doet wanneer je het nodig hebt. En dan kan je alle schoenen bijna wel aan. Van stoere sneakers van Nike tot fijne stevige schoenen van Waldläufer.

 

Het is natuurlijk ook weer zo, dat wat voor werk jij doet, vatbaar is voor de steun die jij nodig hebt in jouw schoenen. Want heb je zittend werk, dan zit je meer en hebben jouw voeten het minder zwaar te voorduren dan wanneer jij heel de dag aan het lopen, rennen en sjouwen bent. Dan heb je net iets meer steun nodig. Maar je moet het niet onderschatten uiteraard. Dus zorg altijd dat jij voldoende steun hebt.

 

En wat voor de een ideale steun is, hoeft niet te betekenen dat dat ook voor iedereen zo is. De een kan heel goed op Dr. Martens lopen en bergen mee beklimmen zonder ergens last van te krijgen. En de ander kan ze nog geen 5 seconden aan hebben. Alle voeten zijn verschillend en anders en dat merk je dan ook met de schoenen. Bij de een zit een merk helemaal als perfect gegoten en bij iemand anders doet het pijn. Het is daarom ook belangrijk dat je een schoen ook goed past en dat je ook merkt wanneer een schoen goed zit. Wanneer de schoen meteen al pijn doet, moet je niet door gaan en bij die schoen blijven, want het wordt er niet beter op. Een schoen met meteen goed passen en vooral ook niet knellen. Dan heb jij de juiste schoen voor jou gevonden. En wanneer jij die perfecte schoen hebt gevonden, dan laat je die ook niet meer los natuurlijk.