Wat maakt Hatland hoeden zo bijzonder, waarom zijn ze zo geliefd en waar komen deze unieke hoofddeksels vandaan? Het begon allemaal in 1992, toen Robert Ruesink in Zwolle een hoedenzaak startte. Samen met zijn moeder stortte hij zich met passie in de hoedenwereld. Hatland hoeden zijn het resultaat van vele jaren research, telkens opnieuw vernieuwen en vooral zelf uitproberen. Want inderdaad, de ontwerpers dragen zelf Hatland hoeden en voelen hoe deze hoofddeksels aanvoelen. Bij het minste detail dat er kan verbeterd worden, wordt er ingegrepen. Comfort gaat hand in hand met uitstraling en functionaliteit.

Mooi, degelijk en functioneel

Een mooie hoed uittekenen kan iedereen. Kwaliteitsstoffen gebruiken kan ook iedereen. Maar het model en de kwaliteit gaat bij Hatland hoeden samen met comfortabel dragen. Dit zijn de drie basiselementen waaraan hoeden van Hatland moeten voldoen. Als je naar een feestje gaat, wil je immers niet alleen mooi zijn maar wil je ook dat je hoed goed zit. Als je de stad induikt om te gaan shoppen, wil je niet alleen dat je hoed bij je jas past, maar je wilt ook beschermd zijn tegen kou en wind.

Hoeden voor het buitenleven

Een van de redenen voor Robert Ruesink om zelf hoeden te gaan maken, was dat de hoeden die toen in de winkels te verkrijgen waren niet voldeden aan de normen van Robert. Hij hield van buiten bezig zijn en daarvoor vond hij geen gepaste hoed. Hatland hoeden zijn dan ook vooral gericht op buitenactiviteiten. Wandelen, gaan vissen of jagen, of gewoon op stap met vrienden of vriendinnen? Het komt telkens op hetzelfde neer: zich willen beschermen tegen de weersomstandigheden. En waarom zou een hoed tegelijkertijd ook niet mooi mogen wezen? Kies gerust een mooi model in leer, een zomers hoedje in stro of een klassieke wollen of stoffen hoed. Er is een grote keuze in elke stijl. Zo stem je je hoed af op je outfit, op het weer van dat moment en op je eigen stijl.