Het doel van werkkleding is en blijft veiligheid. Of dit nu gaat om bescherming tegen weersomstandigheden, een slecht verlichte werkplek of vuil. Jij moet je kunnen concentreren op het werk in plaats van druk te maken of de kleding die jij tijdens werk aan hebt wel goed genoeg beschermt.

De functie van werkkleding

Per branche verschilt de soort werkkleding en ligt de prioriteit ergens anders maar hebben allemaal hetzelfde gemeen, de kleding moet comfortabel zijn en professionaliteit uitstralen. Voor horeca is bijvoorbeeld hygiëne een pre waar de bouw tegenover staat en de prioriteit ligt bij zichtbaarheid. Voor elke functie heeft werkkleding genoeg variatie die bij iedereen past. In verschillende kleuren en stoffen zodat jij je goed voelt op werk. De kleding is ook te personaliseren voor jouw bedrijfslogo, zo zien jou klanten bij elke opdracht waar jij voor werkt. Herkenbaarheid is belangrijk voor nieuwe klanten.

Praktische aspecten

Naast dat werkkleding jou moet beschermen, moet dit natuurlijk ook praktisch zijn. Kijk bijvoorbeeld naar cargo broeken met verschillende zakken. De functionaliteit is zeer belangrijk zodat je tijdens werk dingen makkelijk kan opbergen en tevoorschijn halen wanneer jij dit nodig hebt en niet elke keer heen en weer hoeft te lopen om het gereedschap te pakken.

Jassen zijn voorzien van een capuchon voor het onvoorspelbare Nederlandse weer. Wanneer jij aan het werk bent en het plots begint te regenen, kan dit het werk niet verstoren. Het is belangrijk dat een bepaalde broek of shirt voor meerdere functies toepasbaar is. De kleding kan daarom niet te strak zitten of loshangende stof hebben. Je moet jezelf vrij kunnen bewegen wanneer er een situatie ontstaat waarbij je snel van de ene naar de andere kant moet of ergens onder of op moet bevinden. Werkkleding verkoopt daarom verschillende soorten kleding waarbij jij overal op voorbereid kan zijn.