27 november 2021

Verschillende soorten schoenen.

2 min read

Als u schoenen koopt, wilt u niet alleen naar mode denken, maar ook naar functie en uw voeten in vorm houden. In het algemeen kan je beter schoenen halen uit het wat hogere segment, zoals Floris van Bommel. Deze schoenen gaan namelijk erg lang mee en bieden een optimaal pascomfort.

Deze tips kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste schoenen:

Neem een omtrek op papier van uw voet mee. Plaats elke schoen die u denkt te kopen bovenop de omtrek. Als de schoen smaller of korter is dan de overtrek, probeer hem dan niet eens.

Koop ‘s middags schoenen – uw voet zet natuurlijk uit bij gebruik gedurende de dag.

Draag in de winkel hetzelfde type sokken dat u bij de schoenen wilt dragen.


Laat een verkoper uw beide voeten meten – en laat u meten telkens wanneer u nieuwe schoenen koopt. Voeten veranderen met de leeftijd en worden vaak groter en breder. Als de ene voet groter is dan de andere, koop dan een maat die bij de grotere voet past.


Ga in de schoenen staan. Druk zachtjes op de bovenkant van de schoen om ervoor te zorgen dat je ongeveer een centimeter ruimte hebt tussen je langste teen en het uiteinde van de schoen. Dit biedt voldoende ruimte voor uw voet om naar voren te drukken terwijl u loopt. Beweeg je tenen om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is.


Loop rond in de schoenen om te zien hoe ze zich voelen. Is er voldoende ruimte bij de ballen van de voeten? Passen de hielen goed, of knellen ze of glijden ze af? Rationaliseer niet dat de schoenen gewoon ‘ingelopen’ moeten worden. Vind schoenen die vanaf het begin passen.


Vertrouw op uw eigen comfortniveau in plaats van op de maat of beschrijving van een schoen. Maten variëren tussen fabrikanten. En hoe comfortabel een advertentie ook beweert dat die schoenen zijn, uiteindelijk bepaal jij.


Let zowel op breedte als lengte. Als de bal van je voet in een bepaalde schoen samengedrukt aanvoelt, vraag dan of deze in een grotere maat verkrijgbaar is. Schoenen kopen die een halve maat groter zijn – maar niet breder – lost het probleem niet noodzakelijk op.