Veel mensen maken zich druk over welke kleding zij aantrekken naar hun werk. Logisch, want je wilt er wel enigszins representatief uitzien. Daarom dragen veel mannen en vrouwen nette kleding naar hun werk. Waar vaak geen rekening mee gehouden wordt, zijn de sokken. Toch is dit wel degelijk een belangrijk onderdeel van jouw outfit. Om te voorkomen dat je hiermee een flater slaat, vertellen wij je hier welke sokken je naar jouw werk draagt.

Sokken in een ‘neutrale’ kleur

Bij het samenstellen van jouw outfit wil je waarschijnlijk niet dat er te veel aandacht naar jouw sokken getrokken wordt. Daarom neigen veel mannen en vrouwen naar sokken in een ‘neutrale’ kleur. Dit is een goede keuze, want sokken in deze kleuren springen niet in het oog. Wat we in dit geval met ‘neutrale’ kleuren bedoelen? Kleuren als zwart, wit, bruin, blauw of grijs. Deze kleuren passen doorgaans goed bij verschillende kledingstukken, waardoor er een eenheid ontstaat.

Draag je een zwarte outfit? Kies dan bij voorkeur voor zwarte sokken. Op deze manier ontstaat er niet alleen een eenheid, maar wordt de aandacht van collega’s niet naar jouw sokken getrokken. Ook bij kledingstukken in een andere kleur is het aan te raden een bijpassende kleur sokken te dragen. Hebben jouw broek en shirt of blouse een andere kleur? Kies dan voor sokken in de kleur van jouw broek. Deze twee kledingstukken zijn namelijk in één blik te vangen. 

Sneakersokken

De meeste Nederlanders dragen een lange broek naar hun werk. Onder zo’n broek kun je zonder problemen hoge sokken dragen. Op zomerse dagen vind je het misschien te warm voor een lange broek. In dat geval trek je mogelijk een korte broek aan. Trek in dat geval geen hoge sokken aan, maar kies liever voor sneakersokken. Veel mensen kennen deze sokken ook wel onder de naam enkelsokjes. Grote voordeel van sneakersokken is dat er vaak maar een klein randje boven jouw schoen uitkomt. Draag je deze sokken onder een korte broek? Dan vallen ze aanzienlijk minder op dan hoge sokken.

Gekke sokken

Voor veel mensen is het een ‘no go’ om gekke sokken naar het werk te dragen. Toch zien we vandaag de dag steeds vaker dat mensen vrolijke en kleurrijke sokken aantrekken naar hun werk. Waarom zij dit doen? Omdat je met deze sokken wat meer kleur geeft aan jouw outfit. Bovendien oogt het een stuk minder saai als je dergelijke sokken onder nette kleding draagt.

Voor wat betreft gekke sokken zijn er tegenwoordig talloze mogelijkheden. Zo kun je sokken kopen in opvallende kleuren, zoals rood, roze, geel, paars of oranje. Vind je dit alsnog wat saai? Kies dan voor sokken met figuurtjes of een print. Jouw collega’s kunnen ongetwijfeld hartelijk lachen om de vrolijke sokken die jij elke keer weer aantrekt naar het werk.